Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Αυτή είναι η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ (Χετάφε)

Η Χετάφε είναι η ομάδα που πρέπει να ξεπεράσει ο ΑΠΟΕΛ για να προκριθεί στους ομίλους του Europa League. Η κληρωτίδα έφερε την Ισπανική ομάδα αντιμέτωπη με τους «γαλαζοκιτρίνους» και σαφώς θεωρείται αρκετά υψηλό εμπόδιο. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 19 Αυγούστου στη Μαδρίτη και στις 26 ο επαναληπτικός στο ΓΣΠ.

Το προφίλ της
Πρόκειται για ομάδα της Μαδρίτης και θεωρείται η τρίτη ποδοσφαιρική δύναμη της πρωτεύουσας μετά την Ρεάλ και την Ατλέτικο, την οποία αντιμετώπισε πέρσι ο ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Champions League.
Έχει ως έδρα το καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο «Coliseum Alfonso Pérez», χωρητικότητας 18.000 θέσεων και οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου είναι 105 Χ 68. Προπονητής της ομάδας είναι από το 2009 ο 47χρονος Ισπανός Μιγκέλ Γκονζάλες Μάρτιν, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου από το 2002 είναι ο Σάντσεζ Τόρες, την οποία έβαλε στο σωστό δρόμο.
Είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη εξέλιξη στην Ιβηρική χώρα τη τελευταία δεκαετία, αφού από το 2004 όπου προβιβάστηκε στη Πριμέρα Ντιβιζιόν δεν υποβιβάστηκε, έφτασε δύο φορές στο τελικό κυπέλλου της χώρας, ενώ το 2007-08 έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του τότε UEFA Cup και αποκλείστηκε στη παράταση από τη Μπάγερν Μονάχου.

Στην περσινή περίοδο τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας του Ισπανικού πρωταθλήματος, κάτι που δείχνει ότι πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα.
Οι εμφανίσεις της είναι μπλε (στα εντός έδρας) και κόκκινο (στα εκτός έδρας).

Αρκετές προσθαφαιρέσεις
Ο Ισπανικός σύλλογος τη περίοδο αυτή πραγματοποιεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας της. Μέχρι στιγμής αποχώρησαν από το ρόστερ του οχτώ ποδοσφαιριστές και αποκτήθηκαν άλλοι εφτά, εκ των οποίων οι έξι αγωνίζονταν στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Μεγαλύτερη απώλεια για τη Χετάφε είναι η μετακίνηση του Σολδάδο, ο οποίος θα συνεχίσει τη καριέρα του στη Βαλένθια.



http://www.sigmalive.com/sports/football/cyprus/a%20league/293823

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

accutane