Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΑΠΟΕΛ: Θρυλική πρόκριση...

Θρυλική εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ στο «Τσάνσε Αρένα», και με άνεση και ευρωπαϊκό στυλ καθάρισε την Γιάμπλονετς μέσα στην έδρα της, και εξασφάλισε πανηγυρικά το εισιτήριο της πρόκρισης για τα πλέι οφ του Europa League. Οι γαλαζοκίτρινοι με εκπληκτική απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχαν τρία γκολ και δεν άφησαν περιθώρια στους Τσέχους να ελπίζουν.

Εξαιρετικό σε όλα του το ΑΠΟΕΛ, που θα μπορούσε να πετύχει πολύ περισσότερα τέρματα, καθώς είχε κεφαλιά στο δοκάρι με τον Αίλτον στο 73' αλλά και άστοχο πέναλτι του Σολάρι στο 80'. Τα γκολ της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέτυχαν οι Πάολο Ζόρζε, Χαραλαμπίδης και Σολάρι, ενώ για την Γιάμπλονετς πέτυχε γκολ ο Πάβλικ.

Στο πρώτο ημίχρονο, το ΑΠΟΕΛ με άριστη τακτική προσπάθησε να αιφνιδιάσει την τσέχικη ομάδα με την τακτική των αντεπιθέσεων, και μάλιστα είχε τρείς καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Οι γαλαζοκίτρινοι πήραν προβάδισμα στο 24' με κεφαλιά του Πάολο Ζόρζε, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χαραλαμπίδησ, ενώ τρία λεπτά αργότερα σκότωσαν το ματς με πλασέ του Χαραλαμπίδη, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων του αγώνα.

Το ΑΠΟΕΛ είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, όμως μια κακή συνεννόηση της άμυνας με τον Χιώτη, έδωσε το δικαίωμα στην Γιάμπλονετς να μειώσει το σκορ με έμμεσο κτύπημα φάουλ από το ύψος της μικρής περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πάβλικ και μείωσε σε 1-2 στο 33', όμως το ΑΠΟΕΛ είχε άμεσα την απάντηση με τον Τάνο Σολάρι, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ διαμόρφωσε το 1-3.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έλεγξαν πλήρως τον αγώνα, που απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, και ο Σέρβος τεχνικός άρπαξε την ευκαιρία για να δώσει χρόνο στον Αίλτον. Ο Βραζιλιάνος ήταν εξαιρετικός και είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, με κορυφαία την φάση στο 73' όταν η κεφαλιά προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι. Το ΑΠΟΕΛ είχα μια μεγάλη ευκαιρία για τέταρτο γκολ στο 80', όταν ο Χαραλαμπίδης ανατράπηκε από τον Σπιτ, όμως ο Σολάρι δεν αξιοποίησε την φάση καθώς έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

ΓΙΑΜΠΛΟΝΕΤΣ: Σπιτ, Ζάμπονικ (46' Βόσαλικ), Πέκχαρτ, Ελίας (46' Πίτακ), Λούτσκα, Κόβαρικ, Κράιτς, Λάφατα (81' Χάουντριτς), Γάρολιμ, Πάβλικ, Ντρσεκ.
ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πάολο Ζόρζε, Γκριντσάροφ, Σολωμού, Μποαβεντούρα, Μπρούερς, Πίντο, Μαρσίνιο (67' Αίλτον), Μαντούκα (82' Μιχαήλ), Χαραλαμπίδης, Σολάρι (88' Κόντης).



http://shootandgoal.com/page.php?id=30671&bid=8

2 σχόλια:

 

accutane